Jo Pieck toont zich kwetsbaar …

Uit: The Art Couch, Annelies Vanbelle


Een beetje aarzelend vraagt Jo Pieck of ik het zie zitten om naar het - voor mij - verre Diest te rijden. Ik volg de kunstenares al een tijdje, haar kunst prikkelt me en ook qua visies op het leven kunnen we elkaar vlot vinden. De lange rit naar de thuishaven van de ‘mosterdschijters’ (de onfortuinlijke bijnaam van de inwoners) neem ik er graag bij, te meer omdat naast Not that kind of doctor, de expo in de Lakenhalle, de historische binnenstad (met prachtig Begijnhof) een ware lust is voor het oog. 

LEES VERDER

Avonturiers van het Onmogelijke

Uit: Oneindige Ontvankelijkheid, Francis Smets


Wat me vooreerst aantrekt in de schilderijen van Joke Pieck, is dat ze zo compromisloos zijn. Ze zijn extreem en in die zin het werk van een ‘extremist’. In de maatschappelijke realiteit van iedere dag kunnen extreme ideeën - zoals utopieën - inspirerend zijn, maar de onvermijdelijke compromissen slijpen hun scherpte af. Niet zo in deze schilderijen. 

LEES VERDER

Instagram Jo Pieck
Mail Jo Pieck

© Copyright Jo Pieck - All Rights Reserved

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt. Zie ons privacybeleid voor meer informatie.

Ik heb het begrepen!